joi, 30 iulie 2009

VIATA

De cate ori n-ati auzit expresia"Viata e scumpa"??!!! Toata lumea se vaita de acest lucru. Dar eu as zice ca viata trebuie sa fie scumpa pentru fiecare. Adica fiecare trebuie sa-si iubeasca si pretuiasca viata asa cum simte . Si pe a lui si pe a celor din jur.

Din pacate exista foarte multi cei pentru care viata nu este o minune. Nu se considera norocosi ca sunt pe aceasta lume. Nu cred in ei si nici in puterea lor de a trece peste toate lucrurile marunte, dar dureroase, pe care le intalnesc in cale. Si mai sunt si egoisti. Pentru ca nu se gandesc ca acest comportament raneste profund si persoanele apropiate.

Vorbesc despre cei care se hotarasc brusc si irevocabil sa-si puna capat zilelor. Despre cei pentru care viata se pare ca e doar o joaca de v-ati ascunselea. Se ascund de ea in speranta ca vor da de ei alta mai buna si mai frumoasa.
Cineva mi-a spus acum cateva zile ca nu trebuie sa cautam explicatii pentru motivele celor care se sinucid. Oricum nu le vom afla niciodata. Pentru ca cel in cauza stie de ce. Restul fac doar speculatii. Ca o fi depresie provocata de criza sau de vreo deceptie in dragoste sau de vreo boacana pe ca a facut-o numitul pe la serviciu.

O fi lasitate? Sau, din contra, prea mult curaj.... aproape inconstient?

Poate ca unii se simt prea buni ( sau din contra ) pentru a trai in aceasta lume si atunci incearca sa vada daca pe lumea cealalta se regaseste. Dar, ca sa crezi ca exista lumea cealalta, trebuie sa crezi in divinitate si, daca ai credinta in D-zeu atunci ar trebui sa-ti devina lege cele 10 porunci.
Ori sinucigasii incalca a sasea porunca: sa nu ucizi.
Tocmai de aceea, biserica ortodoxa ii blameaza pe cei care-si iau viata. Nu mai au parte de crestineasca slujba. Dar de ce nu-i reneaga biserica si pe cei care fura ( si nu vorbesc despre gainarii de colt de strada care fura un telefon sau un portofel ) sau pe cei care, pe langa nevasta mai au vreo 3-4 amante? De ce atunci cand acestia mor, biserica le ridica ( unora dintre ei ) si statui, ca cica au fost oameni mari si cinstiti ( desi toata lumea stie ca toata viata au facut fara-de-legi )?
Si-am vrut sa ajung de fapt la inaltele fete bisericesti care ele insele incalca cele 10 porunci mai mult decat oamenii de rand. Sau, ma rog, doar a zece porunca ( de catre cei mai multi si din ce in ce mai des ): sa nu poftesti nimic din ce este al apropelui tau.
:))))))))))))
Cineva sa ma opreasca din rasul fortat.
Oare cati preoti mai au frica de D-zeu asa cum ne invata pe toti ca ar trebui sa avem?
Si cati se multumesc cu putin? Si cati nu poftesc la mai mult si mai mult?
N-o sa avem raspuns la intrebarile astea pentru ca nu se va face niciodata vre-un sondaj care sa ne arate procentajul. :)))))))))))))
Asadar, voi agnosticilor ( asemeni mie ) si ateilor din lumea-ntreaga, daca aveati cea mai mica emotie ca biserica nu va place, stati linistiti; nu-i place nici pe cei care cred in ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu