miercuri, 28 octombrie 2009

Oare chiar suntem un popor de inculti?

Tocmai cand ma gandeam sa scriu si eu cate ceva despre prostiile de emisiuni de divertisment ale televiziunilor romanesti, mi-a luat-o un pic inainte prietena Laura.

Pe ea a socat-o emisiunea lu' Mihai Morar ( Pariu ca stiu ), care ridica in slavi prostia unor pustoaice. Si chiar e un soc sa vezi niste fatuce frumusele care chiar nu au nimic in cap'sorul blond sau brun. Pana acu' ceva zile eram convinsa ca emisiunile de genul asta sunt regizate. Mi se parea aproape imposibil sa nu poti raspunde la niste intrebari de genul: cat fac 2+2-1?

Dar, surpriza: nimic nu e regizat acolo ( cel putin asa sustine Mihai Morar ).

Si-atunci stai si te intrebi: oare chiar nu se mai face nici un pic de scoala in tara asta? Sau se nasc doar copii retardati, care nu reusesc sa retina nimic altceva decat cate un refren de manele si muzica house auzita prin cluburile de fite? Fatucele nu stiu altceva decat sa se plimbe prin mall-uri si pe la terasele de prin Dorobanti si le sticlesc ochii ca niste becuri cu neon cand vad vre-o masina luxoasa ( sa nu credeti ca mai conteaza cine e la volanul acesteia ). Iar flacaii nu vad decat teancurile de bani ale parintilor si don'soarele de mai sus care se fataie prin fata lor.

Credeti ca adolescentii anilor 2000 stiu ce sunt Ciresarii ( sau Winnetou )? Vorba lu' Buzdugan, ar trebui sa se gandeasca cineva sa scrie o carte numita Cocalarii. Pe asta ar citi-o pustii, ca s-ar regasi in ea. Nici n-au cum sa se regaseasca in Ciresarii, ca ei nu stiu ce-i aia sa urci pe munte ( de ex. ), de-aia ii gasesti pe partii, iarna, prin Predeal sau Poiana in cizme cu tocuri si pantofi cu varf ascutit dandu-se cu sacul; sau pe plaja, vara, pe sandalute cu tocuri, respectiv aceeasi pantofi cu varf ascutit - eventual in doua culori.

Din pacate emisiunea de mai sus nu este singura de acest gen. Au inceput sa apara din ce in ce mai multe. Si toate te fac sa-ti fie rusine de rusinea celor ce, cu mandrie, participa la acel spectacol dizgratios, de incultura si indiferenta.

vineri, 23 octombrie 2009

DUST IN THE WIND

I close my eyes
only for a moment
and the moments gone
all my dreams
pass before my eyes a curiosity
dust in the wind
all we are dust in the wind

Some old song
just a drop of water
in the endless see
all we do
crumbles to the ground
though we refuse to see
dust in the wind

Now, don?t hang on
nothing last forever
but the earth and sky
it lips away

And all my money
won`t another minute buy

Dust in the wind
all we are dust in the wind
dust in the wind
dust in the wïnd